Manuka Nature | Marka Naki – najwyższej jakości miód manuka

O marce Naki

Doskonały miód z doskonałej natury

Jest to pionierska firma rodzinna z pasją do najzdrowszego miodu, jaki istnieje. Miód Naki szybko zyskuje uznanie na całym świecie.

Jej najważniejszym zadaniem jest ochrona gleby, uli i oczywiście miodu. Pszczoły same zajmują się resztą.

Każdy aspekt produkcji, od gleby przez ule i pszczelarzy po ekstrakcję miodu, jest przez nią kontrolowany od początku do końca. Jest to jedyny sposób na zapewnienie jakości, czystości i spełnienia rygorystycznych kontroli jakości prowadzonych przez niezależną organizację i samą firmę.

Dziś miód Naki jest synonimem czystego miodu nowozelandzkiego. Jest wysyłany na cały świat i reprezentuje jeden z najwyższych standardów dostępnych na rynku.

Zweryfikowany przez naukę

Prawdziwy miód manuka można zmierzyć pod kątem poziomu metyloglioksalu (MGO) i dihydroksyacetonu (DHA). Im wyższy poziom tych właściwości, tym wyższy poziom aktywności antybakteryjnej dostępnej w miodzie. Niezależne testy weryfikują poziomy tych związków znalezionych w naszym miodzie, aby upewnić się, że jest tym, za co się podaje.

Nie tylko niezależne akredytacje i testy weryfikują czystość naszego miodu. Ule Naki Honey jest zanurzony w tak odległym obszarze, że docieramy tam helikopterem, a jedynym pyłkiem dostępnym w promieniu wielu kilometrów jest manuka.

Naki Honey to miód bogaty w składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające oraz bogaty w DHA, które zachowują stan drogocennych poziomów metyloglioksalu. Zdolność manuki do zachowania tej mocy sprawia, że jest ona poszukiwany między innymi jako środek leczniczy do gojenia i leczenia ran. Obecnie miód manuka jest stosowany w leczeniu ran, a także problemów trawiennych i immunologicznych.

Właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwzapalne manuki są weryfikowane przez analizy naukowe, a jej zdolność do zapewnienia korzystnego wsparcia leczniczego jest akceptowana przez medycynę konwencjonalną.